Logo

A R K I T E K T U R


VILLA MARITA under uppförande
VILLA MARIA
VILLA GÖTESSON
VILLA ONSJÖ
VILLA DJUPVIK

V I L L A   DJUPVIK

Villa Djupvik är beläget på norra Ölands västkust 150 meter från kustlinjen. Husets karaktär och färgsättning speglar Djupvik och dess omgivning. Färgerna går igen i såväl fasadpanel, fönster som inredningsdetaljer och materialval. Huset består av tre huskroppar som ligger på linje. Den stora och lilla huskroppen delar av med ett orangeri. Orangeriet har en vacker eldstad som värmer hela året om. Fasadens träpanel har en lasyr med färgval från alvarets natur på Öland. Taket är täckt med ett handtverksmässig bandtäckning av alu-zinklegering.

VILLA EIREFELT

VILLA EIREFELT

VILLA EIREFELT ÄR EN SPÄNNANDE VILLA HÖGST UPP PÅ EN BERGKNALLE, HÖGRE ÄN ALLA HUS I OMRÅDET. FÖR ATT HUSET INTE SKULLE BLI FÖR STORT OCH SKRYMMANDE UPPE PÅ KULLEN VALDES ETT VÄLVT TAK MED MJUKA FORMER OCH VACKRA LINJER. MARKPLAN ÄR INSPRÄNGT I BERGET. GROVENTRÉ OCH DUBBELGARAGET ENTRAS FRÅN GATUPLAN. HUVUDENTRÉN SOM STICKER UT SOM EN KUB UR HUSET ÄR VÄLKOMNANDE OCH VÄL TILLTAGET. HALLEN ÄR KLÄDD MED ASK OCH HAR INFÄLLDA GARDEROBER. HELA ENTRÉPLAN HAR ETT POLLERAT BETONGGOLV I EN NATURLIG GRÅ NYANS. ALLRUMMET LIGGER TVÅ TRAPPSTEG NER VILKET BILDAR DYNAMIK OCH DELAR AV VÅNINGEN PÅ ETT NATURLIGT SÄTT. HUSET HAR SPÄNNANDE DETALJER SÅ SOM BIBLIOTEKETS TEGELVÄGG SOM FÖLJER MED INIFRÅN OCH UT PÅ TERRASSEN. EN STOR BRASKAMIN ÄR PLACERAD MELLAN ALLRUM OCH BIBLIOTEK MED FRI GENOMSIKT MELLAN RUMMEN. ÖVERSTA PLANET ÄR FAMILJENS VÅNING MED SOVRUM, BADRUM OCH KLÄDKAMMARE. ALLA RUM ÄR STORA OCH RYMLIGA. DET VÄLVDA TAKET GER MÅNGA VACKRA LINJER OCH FORMER PÅ INNERTAKEN.

VILLA EKEBACKEN under uppförande
VILLA HOLMSTRÖM

V I L L A   HOLMSTRÖM
Villa Holmström är byggt vid vackra Skrea Strand i Falkenberg. Huset är ritat för att passa ägarna och platsen fullt ut. Tomtens art medgav inte att vrida huset, där av den speciella trekantiga grundplattan för att huset skall ha maximalt med ljus under hela dagen. Taket har en vackert rundad form i en alu-zinkplåt. Takfönster är placerat längs taket för strategiska ljusinsläpp. Stora skjutdörrar intill den vackra innegården tar in mycket ljus till bottenvåningen. Hela entréplan består av gotländsk kalksten. Materialen i huset är genomgående av hög kvalitet och noga utvalda för att fylla sin funktion och ge rätt tusch. Garaget är inbyggt i huset för en smidig entré från bilen in till huset. Vardagsrummet långa vägg mot norr är klädd med handplockad sten från Norge. En öppen eldstad är centrerat insänkt i väggen och ger ett vackert och mysigt inslag mellan matsal och sällskapsrum. Planlösningen är öppen mellan matsal, sällskapsrum och kök för att skapa en social miljö. Köket är av högsta standard med vita luckor och granitstenskivor som arbetsyta. Mellan entréplan och övre plan har en trappa specialritats för huset. Trappstegen i massiv ek hänger fritt från varandra vilket bildar en luftig och spännande miljö. På övre plan ligger bland annat master bedroom med intilliggande badavdelning och platsbyggd garderob. Badrummet är komplett med vattenfall i duschen och elektriska lådor för badrumssaker. Garderoben är platsbyggt i ek med en tjock heltäckningsmatta för att ge den rätta känslan. På övre plan finns ett rejält tilltaget soldäck med plats för soffgrupp och bubbelbad. Huset har kompletterats med ett gästhus samt rum för kyl- och värmeanläggning till huvudbyggnaden.

VILLA ALFRED
VILLA LILJEDAHL

Villa Liljedahl

Villa Liljedahl har en vacker tomt på ett bergigt skogsparti i ett trevligt villaområde i Falkenberg. Berget har delvis fått sprängas bort för att få plats med denna villa. Huset består av en trekantig form. Formen ger huset en spännande och katakteristisk form, men har också flera viktiga funktioner. Vilkeln vetter mot sydväst för att få in så mycket ljus som möjligt trots tomtens riktning. Takterrassen och dess tak har kvar den kvadratiska formen och ger fina möjligheter.
Entréplan består av funktion och umgängesytor. Planlösningen är öppen och ger generösa ytor för umgänge. En vacker glasvägg leder ut på en stor terrassen. Terrassen är omringad av husväggen i öst och bergväggen i nordväst.
En våning upp är familjens mer privata avdelning med flera sovrum, badrum, förvaring och tv-rum. Från takterrassen ser man trädkronor och kan blicka ut över det vackra sedumtaket på carporten. Huset är näst intill underhållsfritt med betongväggar och aluminiumfönster.

VILLA STRINGDAHL/WIEN

Villa Stringdahl Wien

Huset är beläget längs kusten i Falkenberg. Tomten ligger i utkanten av ett bostadsområde som gränsar mot vacker natur och havet. Området har en lagom blandning med åretruntboende och sommargäster. Stilen på huset är stramt, modernt med en mjuk insida. Huvudbyggnaden är konstruerad och byggd i svartmålade betongelement. Gästhus, carport, förråd och bastubyggnad har liggande panel av sibirisk lärk för att bryta upp och skapa en vacker kontrast i byggnadens arkitektur. Alla tak på tomen har en lutning på 5 grader i samma ritning, inklusive det fristående orangeriet. På takterrassen är ett glasorangeri placerat för att förlänga säsongen.

PÅ GÅNG

T O M A S   W I E N   S T R I N G D A H LK O N T A K T

Stringdahl Design AB
Strandåkervägen 10
311 72 Falkenberg

Stringdahl HOMES
Ätrastigen 5A
311 38 Falkenberg

0707-560 269
tomas@stringdahldesign.se

Integritetspolicy